Monday, March 5, 2007

Příslušenství k PSP

Firm-ware 3,01

Sony vypustila do světa nový firmware pro PSP, verzi 3.0 a už dnes tu máme první aktualizaci na verzi 3.01. V této nové verzi byla pouze odstraněna závažná chyba bezpečnosti systému.

Je opravdu nový firmware tak revoluční jak nám slibovali? Podívejme se tedy, co nového nám verze 3.xx nabízí.


Network

  • Remote Play - je to funkce, která vám umožní ovládat PlayStation 3 z vašeho PSP. Ovládání je omezeno pouze na složky PHOTO, MUSIC, VIDEO a na internetový prohlížeč.
  • Online Instruction Manuals - online přístup k manuálu
  • RSS Channel - přidána funkce Timed recording

Video

  • nově byla přidána možnost přehrávat video ve formátu Motion JPEG (M-JPEG). PSP podporuje obě verze Motion JPEG: Linear PCM i µ-Law.

Photo

Music

  • přidán Visual Player
  • nyní jsou k dispozici tři rychlosti přetáčení vpřed a vzad

Settings

  • System Settings - přidána funkce umožňující vypnout automatické spouštění UMD.

Game

  • velmi očekávaný emulátor PlayStation One. Nicméně, v on-line příručce stojí, že se musíte připojit k "Playstation Online store" s vaším PSP připojeným k PlayStation 3, aby jste mohli stahovat a hrát hry.

Download: [PSP firmware 3.01 - EUR]

Download: [PSP firmware 3.01 - JAP]

Download: [PSP firmware 3.01 - US]


POZNÁMKA: Bohužel zatím nelze na tomto fw. spouštět HOMEBREW! Proto si velmi rozmyslete, jestli update na v3.01 chcete provést.

SRS-U10 - univerzální reproduktor


Příslušenství pro PSP

SONY představilo nový univerzální sound systém - malý, ale silný 3.6W externí reproduktor, ke kterému můžete připojit jakýkoliv digitální audio/video přehrávač, jako například mobilní telefon, mp3 přehrávač, ipod a samozřejmě také PSP. Speciálně pro PSP je určený stojánek, který se připevňuje na vrch reproduktoru. Rozměry systému jsou 270x105x110mm a hmotnost 700g.



Kamera a GPS přijímač pro PSP


Příslušenství pro PSP

SONY zveřejnila podrobné informace o připravované kameře a GPS přijímači pro PSP.


KAMERA: datum zahájení prodeje (v Japonsku) bylo stanoveno na 2.listopadu 2006. Součástí balení bude pouzdro a software na správu a úpravu fotek. Předběžná cena byla stanovena na 5,000 YEN ($43 USD).

Specifikace:

  • Označení: PSP-300
  • Rozlišení: 1.31 Megapixel
  • Čočka: Wide Angle Lens F2.8 f=28mm (35mm conversion)
  • Zoom: digitální
  • Ohnisková vzdálenost:
    • Standardní mód: 40cm ~ ∞
    • Makro mód: 7cm
  • Záznamový formát:
    • Fotky: JPEG (rozlišení: 480x272 / 640x480)
    • Video: Motion JPEG (rozlišení 480x272 30fps max. 15 seconds)
    • Audio: Monaural Microphone Linear PCM
  • Rozměry: 45 x 27.3 x 16mm
  • Hmotnost: 15g

GPS přijímač: datum zahájení prodeje (v Japonsku) bylo stanoveno na 7.prosince 2006. Součástí balení bude pouzdro. Předběžná cena byla stanovena na 6,000 YEN ($51 USD).

Specifikace:

  • Označení: PSP-290
  • Přijímač: 20 kanálů
  • Frekvence přijímače: 1575.42MHz (L1 ban, C/A code)
  • Citlivost přijímače: Following -153dBm / Captured -140dBm
  • Interval obnovení pozice: ~1 sekunda
  • Přesnost určení pozice: 5m (2DRAMS, -130dBm)
  • Rozměry: 45 x 41 x 17mm
  • Hmotnost: 16g

Repro Elecom PSP-S700


Příslušenství pro PSP

S těmito reproduktory můžete poslouchat hudbu, nebo sledovat filmy na PSP společně se svými přáteli. Jedná se o pasivní reproduktory, proto nebudete porřebovat žádné externí napájení. Díky svému nezvyklému tvaru a malým rozměrům (průměr 77mm) jsou snadno přenosné. 15cm dlouhý propojovací kabel je šikovně ukrytý uvnitř koule, po jejímž otevření k němu získáte přístup. Reproduktory jsou nabízeny v několika barevných provedeních jako je černá, modrá, bílá, růžová a stříbrná. Cena včetně cla je Y2520, což je cca 490Kč.


Blaze Pro Audio Sound System


Příslušenství pro PSP

Skvělé ozvučení PSP vhodné pro poslouchání muziky, nebo sledování filmů na cestách, s přáteli u bazénu, nebo v parku.


Základní rysy:

- poskytuje zesílený zvuk pro hry, filmy a muziku z vašeho PSP

- kompaktní design perfektně ladí s PSP

- robustní kryt poskytuje maximální ochranu vašeho PSP

- dva reproduktory - stereo

- nemusíte vyndavat PSP - stačí jen otevřít a hrát

Součástí balení je i Xploder Music Studio, program na převod vašich hudebních CD do MP3.

Distribuce v pěkné kovové krabici se stala již tradicí pro značku Xploder. Cena výrobku je €55.99.


PSP Solar Charger


Příslušenství pro PSP

Potřebujete dobít vaše PSP, ale nemáte přístup k el. zásuvce? Můžete zkusit solární nabíječku od Logic3, která vám umožní hrát třeba na pláži, při kempování, nebo jen proto, že chcete zachránit naší planetu využíváním sluneční energie, která je zadarmo. Nabíječka funguje i když je zataženo, nebo při umělém osvětlení! Můžete si ji zakoupit například na Divineo UK za £17.99.

Součástí balení jsou kabely pro připojení k PSP, DS a GBA. Nabíječka je stavěná pro 1800mAh Li-ion baterie a nabíjení trvá cca 4 hodiny za jasného počasí.


JBL On Tour Plus



JBL nabízí přenosné reproduktory pro PSP se zabudovaným digitálním zesilovačem třídy D o výkonu 6W, který zajišťuje kvalitní a čistý zvuk. Napájení čtyřmi AAA bateriemi vám poskytne až 24 hodin nepřetržitého poslechu. Maximální odezvu v plném frekvenčním rozsahu zajišťují dva reproduktory s hliníkovou membránou a neodymovými magnety.

Ovládání je velmi jednoduché, zvýšení a snížení hlasitosti se provádí pouhým dotekem. Rozměry 175 x 88 x 35mm a hmotnost 350g dělají z těchto reproduktorů velmi kompaktní a kvalitní příslušenství. Černá barva dokonale ladí s PSP. JBL On Tour Plus lze zakoupit za $129.95.


NOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ OD DIVINEO CHINA


Příslušenství pro PSP

Výrobce příslušenství pro všechny možné platformy (od PC až po handheldy) Divineo China připravili tři nové produkty pro naše PSP. Jedná se o:



1. PSP Go Max - baterie, kterou nemusíte dobíjet :-). V podstatě jen vyměníte tři tužkové baterie o velikosti AAA a můžete pokračovat ve hraní. Go Max je stejně velký jako originální baterie pro PSP

2. PSP Cooling Fan - tichý bateriový větráček, který připevníte na vršek PSP (tam kde je USB konektor). Při používání tohoto větráčku se zvíší životnost vašeho PSP.

3. PSP PowerWave - slouží k propojení PSP s autorádiem. Potom můžete poslouchat mp3, zvuk z filmů a her přes auto hifi sestavu. Součástí je i autonabíječka.

iPhono Mini


Příslušenství pro PSP

Firma Bluetake představila jejich první PSP příslušenství pod názvem iPhono. Jedná se o bluetooth vysílač, který připojíte na spodní část vašeho PSP a je kompatibilní se sluchátky s mikrofonem (také od Bluetake). Pomocí jediného tlačítka pak jednoduše zpárujete obě zařízení.



NOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ OD GRIFFIN TECHNOLOGY


Příslušenství pro PSP

Griffin Technology - výrobce příslušenství pro iPod, MAC a PC, připravili pro majitele PSP tři nové produkty. Jedná se o:



1. iFM PSP - ovladač s FM přijímačem (rádio)

2. iTrip PSP - stolní FM přijímač

2. SmartShare PSP - rozdvojka na sluchátka s vlastní regulací hlasitosti



REVOLUČNÍ NOVINKY PRO PSP !


Příslušenství pro PSP

Sony na dnešní konferenci PlayStation Business Briefing oznamila několik revolučních novinek pro PSP, které se objeví v následujících měsících. Zároveň také oficiálně oznámili zpoždění vydání PS3. Ale zpět k PSP. Nová verze firmwaru (pravděpodobně 3.xx) bude již obsahovat Macromedia Flash Player a podporovat RSS kanál. Dále byli představeny dvě nové příslušenství pro PSP:

1. kamera EyeToy (PSP-300), kterou využijete při hrách, ale třeba i při online chatu

2. GPS zařízení (PSP-290), čož je vlastně určování pozice pomocí satelitu (využitelné např. při navigaci v autě)

A nakonec Sony chystá nový e-Distribuční systém pro PSP. Co to je? Jednoduše řečeno, budete si moci přes internet koupit a stáhnout hru na váš Memory Stick a spouštět ji z něj (zbohem pomalé nahrávání z UMD). Dále by měl být součástí nového firmwaru oficiální PlayStation emulátor, pro který bude Sony vydávat upravené PlayStation/PlayStation2 hry a distribuovat je přes tento online systém.

No comments: